Supermarket și un snack-bar, amendate de DSV Gorj

1

Inspectorii DSV Gorj au aplicat, săptămâna trecută, două sancțiuni contravenționale în cuantum de 22.000 de lei, unor unități situate în Bolboși și Târgu-Jiu.

Astfel, un supermarket din Târgu-Jiu a fost amendat cu suma de 12.000 lei pentru nedemonstrarea trasabilității produselor alimentare de origine animală (carne porc) și a produselor de origine non-animală comercializate vrac (care sunt expuse spre comercializare în alți recipienți), prin lipsa etichetelor și prin îndepărtarea și aruncarea ambalajelor originale.

O amendă de 10.000 de lei a primit și un snack-bar din comuna Bolboși. Aici, spațiul de prelucrare-depozitare, pentru care s-a emis inițial documentul de înregistrare sanitară-veterinară și pentru siguranța alimentelor, are în prezent destinație rezidențială (locuință), iar angajatul prezent la data controlului efectua manipularea pastei de mici fără a deține fișa de aptitudini vizată de medicul de Medicina Muncii.

Totodată, depozitarea pastei de mici congelate se făcea la comun cu carnea de pasăre congelată, în lada congelatoare a magazinului alimentar învecinat, aparținând aceluiași operator.