Stop bullying-ului! Cutia elevului, în fiecare școală din Gorj

0

La nivelul județului Gorj a fost inițiat un plan de măsuri  în sistem integrat, pentru intensificarea activităților informativ – preventive pe linia prevenirii și combaterii delincvenței juvenile.

Obiectivul proiectului este acela de a îmbunătăți parteneriatul dintre  școală, părinți și poliție.

„Suntem onorați să facem parte din acest proiect, care a fost realizat și ca urmare a unor analize în ceea ce privește ultimele fapte de bullying care au apărut în spațiul public. Dialogul dintre aceste componente foarte importante în parcursul unui elev  fiind posibil, pe viitor prin crearea cutiei elevului, care va exista în fiecare unitate de învățământ din județ. Mesajele din cutia elevului vor ajunge în atenția polițiștilor, a cadrelor didactice și a părinților, pentru o îmbunătățire a activității de prevenire și combatere a faptelor care ar putea să aducă atingere procesului de dezvoltare a fiecărui elev. Prin acțiunile noastre vrem să oferim fiecărui copil de azi, șansa și libertatea de a deveni un adult responsabil al comunității de mâine”, a anunțat IPJ Gorj.

Din ce în ce mai mulți copii și adulți se luptă cu fenomenul bullying aproape în fiecare zi acasă, în curtea școlii, în clase, pe internet, în comunitatea locală și chiar mai departe. Cauzele și consecințele fenomenului bullying nu sunt noi, sunt manifestate la toate generațiile de copii și tineri. Se remarcă însă o creștere rapidă a frecvenței sau un specific al violenței de la o anumită perioadă de vârstă, în funcție de gen, fenomenul bullying având mod de manifestare specific, cu repercursiuni la vârsta adultă.