Simpozionul Național „Iosif Keber”, la Curtișoara

3

Cetățenii sunt așteptați să ia parte la Simpozionul Național de Pictură și Grafică „Iosif Keber”, care se va derula în data de 22 august, la Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj de la Curtișoara. Mai mulți artiști vizuali vor participa la această activitate.

 

Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu Jiu, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Filiala Târgu Jiu a UAP, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” și Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” invite cetățenii la deschiderea Simpozionului Național de Pictură și Grafică „Iosif Keber”, care va avea loc la Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj de la Curtișoara, în data de 22 august, orele 13:00.

Simpozionul, care face parte din manifestarea artistică Atelierele „Constantin Brâncuși”, ediția 2023 (ce cuprinde mai multe evenimente), se va ține la Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj de la Curtișoara, în perioada 22-31.08.2023, și are drept curatori pe artistul Vasile Fuiorea (președintele Filialei Târgu Jiu a UAP din România), pentru secția „Pictură” și pe artistul  Florin Gheorghiu (vicepreședintele filialei), pentru secția „Grafică”.

Vor participa următorii artiști vizuali: Iliana Gheorghiu, Georgiana Brandt, Cătălin Negrea, Daniel Semenescu, Florin Hutium, Gheorghe Plăveți (pentru pictură) și Cristina Cioplea, Anca Maria Stănciulescu și Bogdan Epure (pentru grafică).

În paralel cu acest eveniment inaugural se va desfășura și deschiderea Concursului de Benzi Desenate „Acasă la Brâncuși”, la care participă elevi din clasele IX-XII. Regulamentul concursului va fi postat pe site-ul instituției.