Serile la Brădiceni se mută în online

0

În acest an, cea de-a XXIV–a ediție a Atelierului național de poezie „Serile la Brădiceni” se va desfășura online, în perioada 6-8 septembrie

Atelierul național de poezie a fost propus și inițiat de managerul CJCPCT Gorj, Ion Cepoi, în 1997. Manifestarea a crescut de la an la an și a reușit să adune la Peștișani zeci de scriitori și iubitori de poezie. Recitalurile poetice susținute în cele două zile de toamnă, la umbra bătrînului stejar, au făcut ca iubitorii de poezie să revină în fiecare an cu mare plăcere.

„Atelierul dedicat poeziei se va organiza, din păcate, online anul acesta, în contextul crizei generate de COVID-19, cu speranța că în 2021 vom putea să ne întâlnim față în față de Sfânta Măria-Mică”, transmit organizatorii.

Se vor acorda două premii naționale: Premiul Național pentru poezie, atribuit unui poet român consacrat, respectiv Premiul Național pentru critica poeziei, care se atribuie unui exeget specializat în critica literară.

Regulamentul manifestării prevede ca pentru selectarea laureaților, organizatorii să solicite propuneri de nominalizare din partea asociațiilor scriitorilor, personalități ale culturii române, fundații şi societăți culturale.

Propunerile pentru ediția 2020 au fost făcute de Uniunea Scriitorilor din România.

PREMII:

  1. Premiul național de poezie în sumă de 1000 de lei, atribuit unui poet român consacrat, va fi acordat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Gorj.
  2. Premiul Național pentru critica poeziei, în sumă de 1.000 de lei, atribuit unui exeget specializat în critica poeziei, va fi acordat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Organizatori: Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Asociația cultural-literară „Serile la Brădiceni”.