Șeful PSD Gorj l-a interpelat pe ministrul Economiei

0

Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, i-a scris ministrului Economiei, Virgil Popescu. Deputatul vrea să afle informații despre restructurarea Complexului Energetic Oltenia.

„Pentru că oamenii vor să știe (și au dreptul să știe) cât de mult le vor fi afectate viețile în urma punerii în practică a Planului de restructurare și decarbonare pentru CE Oltenia, i-am adresat o interpelare ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în cadrul căreia am solicitat niște răspunsuri clare, în scris, cu privire la:
– motivul pentru care acest document este ținut secret;
– numărul angajaților care își vor pierde locul de muncă, în urma implementării acestui Plan de restructurare.
Planul de restructurare prevede închiderea etapizată a unor capacități de producție și exploatări miniere, precum și externalizarea unor activități, strategie care evident va afecta, în mod direct, nu doar un număr mare de angajați ai Complexului Energetic Oltenia, care își vor pierde locul de muncă, dar și alte entități economice, a căror activitate depinde de cea a companiei.
Nu vreau să cred că motivul pentru care nu s-a făcut public acest Plan de restructurare, până acum, constă în apropierea alegerilor parlamentare, mai exact în teama PNL de a nu pierde voturi”, a anunțat Mihai Weber.