Sediu nou pentru Garda de Intervenție Bumbești-Jiu

0

Garda de Intervenție Bumbești-Jiu, subunitate componentă a ISU Gorj, își desfășoară activitatea într-un nou sediu, echipat și dotat modern prin sprijinul Primăriei Bumbești-Jiu și Consiliului Județean Gorj.

Pregătirea profesională și pregătirea fizică a pompierilor militari care încadrează această subunitate se făcea cu dificultate din cauza spațiilor insuficiente ale vechiului sediu și a condițiilor pe care le putea asigura acest spațiu.
Noua clădire oferă suficiente spații, atât pentru desfășurarea activităților zilnice și pregătirea personalului operativ, cât și pentru gararea mijloacelor tehnice cu ajutorul cărora pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Bumbești-Jiu intervin pentru gestionarea situațiilor de urgență produse în raionul de intervenție.

„O autospecială de stingere a incendiilor cu apă și spumă și un autocamion de intervenție sunt, în acest moment, în dotarea Gărzii de Intervenție Bumbești-Jiu și, în cel mai scurt timp, vom completa dotarea acestei subunități cu o ambulanță SMURD. Pe lângă operaționalizarea Punctului de Lucru Rovinari și alte lucrări de modernizare efectuate la toate subunitățile din județ, relocarea Gărzii de Intervenție Bumbești-Jiu este unul dintre obiectivele pe care conducerea ISU Gorj și le-a propus spre realizare în anul 2020 și pe care a reușit să-l îndeplinească prin sprijinul Primăriei Bumbești-Jiu și Consiliului Județean Gorj0”, potrivit ISU Gorj.