Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae”: ”E ziua școlii noastre – motiv de mândrie”

1

Chiar dacă își desfășoară activitatea în mediul online, elevii Școlii Gimnaziale „Sfântul Nicolae” din Târgu-Jiu nu au uitat că în fiecare an pe 6 decembrie este o zi importantă pentru școala lor dragă! În fiecare an, școala noastră organiza o mulțime de activități extracurriculare dedicate acestei zile – Ziua Școlii !

În acest an, totul a fost diferit…

Însă, elevii noștri minunați ne depășesc așteptările și surprizele nu au încetat să apară atunci când, la ora de dirigenție, le-am propus elevilor mei tema – E ziua școlii noastre – motiv de mândrie.

Așa cum au putut și au simțit ei, cu priceperea și talentul lor, prin compuneri poezie sau desen, elevii clasei a V-a C au transmis cu această ocazie mesaje pline de emoție în care au mărturisit cu sufletul lor sincer și curat cât de dor le este de școala lor, cât de mult își apreciază și își iubesc profesorii, cât de mult își doresc să se întoarcă la școală, în „curtea cu glasuri zgomotoase„, în băncile lor cu amintiri, să-și revadă colegii și cadrele didactice.

Cu lacrimi în ochi, în fața monitorului, i-am urmărit în acele pătrățele virtuale animate de zâmbetul și inocența lor, cum și-au prezentat „creațiile” dedicate școlii. M-au cuprins atâtea sentimente la un loc, de la tristețea că nu puteam să-i ofer fiecăruia în parte măcar o îmbrățișare pentru gândurile frumoase, până la bucuria deplină că sunt profesorul și dirigintele lor. M-am simțit mândră că fac parte din minunata familieȘcoala Sfântul Nicolae!

În ghetuța lor, vreau să adaug pentru acest an în care, datorită nemilosului virus, ei nu s-au mai putut bucura de școala lor veselă cu activități frumoase dedicate sărbătorilor, aceste gânduri pe care să le regăsească mai târziu, în vremuri mai bune.

 

 „În fiecare an am sărbătorit această zi specială, școala organizând tot felul de evenimente foarte frumoase. Din păcate, acum, acest lucru nu este posibil, dar simțim aceleași emoții pe care le-am avut încă din primul an de școală.

Ziua școlii noastre este legată de amintirea Sfântului Nicolae, căruia îi poartă numele. Atunci când am venit pentru prima dată la școală, am vrut să aflu mai multe lucruri despre acest sfânt.

Am citit că este cunoscut și sub numele de Nicolae Minunatul datorită nenumăratelor minuni înfăptuite, iar obiceiul lui de a face daruri secrete a dus la nașterea obiceiurilor de Crăciun, atunci când copiii așteaptă cu nerăbdare să-și primească darurile.

Atunci am înțeles că școlii noastre i se potrivește acest nume, pentru că este un loc minunat unde învățăm foarte multe lucruri noi și unde ne pregătim pentru viață.

La mulți ani, școala mea dragă!”                

( Daria Drulă – clasa a V-a C)


 

„Astăzi‚ de ziua ta,

Am vrut să îți urez ceva,

Dragă școala,

Neîncetat, tu pe noi ne-ai învățat,

Împreună , profesori și învățători,

Voi ne-ați  învățat ale voastre ghicitori

Astăzi, de ziua ta,

Îți urez și eu ceva,

Mulțumiri și sănătate,

Că-i mai bună decât toate!”

Andrei Petre – clasa a V-a C


 

 “Școala mea este un colț de Rai, îmbrăcată în straie noi, ce oferă toate condițiile de dezvoltare. Îmi face plăcere în fiecare zi să merg la școală, însă acum contextul ne-a trimis în mediul online și mă gândesc cu nostalgie la ore și la școala mea.

Azi e ziua ta, dragă școală! Îți urez din suflet „La mulți ani”! Sunt mândru că sunt elevul acestei școli.”                               

Sebastian Andrei Draica – clasa a V-a C

 

 

Cu drag și dor de elevii mei,
profesor la calculator, Liliana Călugăru