Șapte rețineri după perchezițiile de la Tismana și Peștișani. Șef de ocol silvic, în arest

2

Șapte persoane, între care șeful unui ocol silvic din județul Gorj, au fost reținute, pentru mai multe infracțiuni, între care luare de mită și fals intelectual, tăiere ilegală de arbori, precum și instigare la fals material și fals intelectual, anunță Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Mai multe percheziții au avut loc în urmă cu trei săptămâni în Peștișani și Tismana, la sediile a trei ocoale silvice, cinci agenți economici și 9 locuințe aparținând unor persoane fizice.

Astfel, Ion Tăerel, şeful Ocolui Silvic Tismana, este cercetat pentru săvârşirea luare de mită în formă continuată (3 acte materiale, săvârşite în lunile iunie şi iulie 2020), fals intelectual în formă continuată, instigare la fals intelectual în formă continuată, instigarea la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori şi complicitate la furt de arbori.

L.T.N., care are calitatea de inginer silvic, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (săvârşită în luna mai 2018), fals intelectual, folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori şi complicitate la furt de arbori.

Suspecţii G.I.A. şi B.R., în calitate de şef district şi inginer silvic, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată, folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată şi favorizarea infractorului.

De asemenea, T.P., administrator al unei societăţi comerciale cu profil exploatări forestiere, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la tăiere nelegală de arbori şi instigare la furt de arbori, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată şi instigare la fals intelectual.

Un alt suspect reținut este pădurar în cadrul unui ocol silvic. V.D.V. este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori, complicitate la furt de arbori.

OIar T.D., pădurar de canton în cadrul unui ocol silvic, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere nelegală de arbori, furt de arbori, folosirea unor dispozitive false de marcare şi folosirea funcţiei în scopul favorizării unor persoane.

„Ancheta continuă, fiind condusă de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de cercetare ale poliţiei judiciare din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Gorj şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, pentru stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea de infracţiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale, care se impun”, anunță Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.