Salonul de iarnă al artelor populare

0

Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, instituție subordonată Consiliului Județean Gorj, organizează în fiecare an, în luna februarie,  „Salonul de iarnă al artelor populare”.

Cu această ocazie, în câteva localități gorjenești se vor desfășura o serie de activități cultural-artistice menite să ne reamintească importanţa artelor şi a culturii în existența, evoluția și afirmarea individului.

Evenimentele se vor desfășura în perioada 15 – 23 februarie, după cum urmează:

  • Luni, 15 februarie 2021, cu începere de la ora 15:00, la Căminul Cultural din

Polovragi, veți putea admira lucrările cursanților de la disciplinele țesături, împletituri nuiele și arta lemnului, coordonați de meșterii populari Maria Dinoiu și Ion Roșu. De asemenea,  vor avea loc momente artistice realizate de cursanții claselor de țambal, fluier și vioară, cu sprijinul și sub atenta îndrumare a instructorilor Cristian Fieraru, Gheorghe Mituță și Lucian Ciucă. Programul va fi completat de un spectacol de dansuri populare,  sub coregrafia lui Epure Gheorghe.

  • Marți , 16 februarie 2021, ora 1200, la Casa de Cultură Novaci, cursanții claselor

de chitară, dans popular, fluier și grup vocal folcloric vor prezenta un program artistic pentru care s-au pregătit intens încă din vreme, alături de coordonatorii lor: Marius Ungureanu, Dragoș Medrega, Lianu Ion și Elena Balan. Programul va fi întregit de expoziția de pictură și  artă decorativă a cursanților secției externe Novaci,  coordonator Daciana Ungureanu.

  • Luni, 22 februarie 2021 , ora 13:00, Căminul Cultural Bumbești-Pițic

va fi gazda unui spectacol susținut de grupul vocal folcloric, coordonat de intructor Cătălin Roșoiu. Micuții artiști au pregătit  un program folcloric autentic gorjenesc.

  • Marți, 23 februarie 2021, cu începere de la ora 15:00, la Căminul

Cultural Baia de Fier, își vor expune lucrările cursanții de la disciplinele pictură și cusături, coordonați de Oana Păunescu și Mirabela Eftemie. Expoziția este însoțită de un program  artistic, susținut de cursanții disciplinei canto muzică populară, coordonat de Ana Măgureanu, dar și de momente artistice ale cursanților de la disciplina dans popular, coregraf Valeriu Saraolu.

„Invităm toți iubitorii de cultură, tradiție și frumos la aceste manifestări organizate de instituția noastră, în parteneriat cu  Primăriile și Consiliile Locale Polovragi, Novaci, Bumbești-Pițic și Baia de Fier”, anunță Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu.