Reținut pentru contrabandă cu arme

0

Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Stoina au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat, de 53 de ani, din comuna Logrești, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uzul de armă fără drept.

„Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că bărbatul, având asupra sa o armă de vânătoare, s-ar fi dus în vizită la un vecin, acesta insistând să plece din curtea sa cu arma, iar în momentul plecării, la poarta imobilului situat în comuna Logrești, ar fi tras un foc de armă în aer, după care a plecat la domiciliu”, a transmis IPJ Gorj.

Polițiștii au identificat, la domiciliul gorjeanului, arma de vânătoare calibrul 12, un cartuș calibrul 12, cu capsa nepercutată și elementele ale unui tub cartuș percutat, iar din verificările efectuate a reieșit faptul că arma ar fi fost procurată din Grecia, iar bărbatul nu deține documente de proveniență.

În cursul zilei de marți, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești, cu propuneri legale.