Razii și amenzi pentru nerespectarea regulilor COVID

1

În ultima zi, sub coordonarea Instituției Prefectului Gorj, au fost desfășurate 10 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În total, 159 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății, au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate 267 de persoane, 156 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 102 mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 63 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.885 de lei, din care 11 sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar restul conform altor acte normative în vigoare, în contextul Covid-19.

Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă. De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente, în următoarele spații publice: piețe, parcare piețe, stații mijloace de transport în comun, zone de promenadă-zona centru și parcurile din Municipiul Târgu-Jiu și orașele/comunele din județul Gorj.