Primar din Gorj amendat cu 5.000 de lei

14

Primarul comunei Baia de Fier, din județul Gorj, a fost amendat de Instituția Prefectului cu 5.000 de lei, pentru că nu ar fi respectat o hotărâre de Consiliu Local, veche de mai mulți ani, privind montarea unui sistem de acces cu turnicheți și a unui sistem de vânzare a biletelor la Peștera Muierilor din Baia de Fier.
Primarul comunei Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu, a spus că banii se încasează legal: „Nu m-a anunţat nimeni despre aşa ceva. (…) Probabil o să primesc o înştiinţare, un proces verbal ceva, pentru ce am fost amendat. Într-adevăr, acolo am depus un proiect la ADR care avea inclusiv acest sistem şi astfel nu mai cheltuiam bani din bugetul local, plus de asta o perioadă nu era cadastrat acolo, sunt mai multe aspecte.

Banii la peşteră se încasează legal, se taie bilete, au fost destui în control acolo şi nu a fost nicio problemă. Mă gândesc că dacă s-ar sustrage bani nu s-ar încasa 9-10 miliarde (900.000 – 1.000.000 de lei n.red.) pe an. Am încasat şi peste 10 miliarde, când a fost pandemia şi nu au plecat românii în străinătate”, a declarat primarul Turbăceanu pentru Agerpres.