Polonezii de la Solaris vor livra 11 troleibuze în Târgu Jiu

0

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) a finalizat licitația pentru 11 troleibuze de circa 12 metri destinate transportului public de călători în Târgu Jiu. Câștigătorul licitației este producătorul polonez Solaris Bus & Coach.

“Transportul public de călători din municipiul Târgu Jiu (jud. Gorj) se va desfășura în condiții moderne, ca urmare a finalizării, de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), a procedurii de atribuire a achiziției publice (fără contestații) pentru 11 troleibuze de cca. 12 m destinate transportului public urban de călători”, anunță MLPDA.

Ofertantul declarat câștigător este Solaris Bus & Coach, iar valoarea contractului este de 22 milioane de lei fără TVA.

Finanțarea proiectului este asigurată de MLPDA, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – “Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4e – „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectivul specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.