Polițiști amenințați la Runcu. „Băi, caschetare, scoţi pistolul la mine?”

0

Un bărbat din comuna Runcu este anchetat pentru ultraj, după ce ar fi amenințat oamenii legii cu un topor. Incidentul a avut loc pe 4 martie.

Sindicatul Europol a publicat, sâmbătă seară, imagini cu gorjeanul care ameninţă şi adresează injurii.  „Scena a avut loc în ziua de 4 martie, în comuna Runcu, judeţul Gorj, colegii noştri, poliţişti şi jandarmi, fiind ameninţaţi cu un topor de către un individ al cărui hobby este off-road-ul combinat cu furtul de material lemnos din pădurile patriei. Bineînţeles, că la vederea acestui om al pădurilor, poliţiştii l-au somat să înceteze acţiunea violentă, iar la scurt timp după incident, individul în cauză a găsit de cuviinţă să se apropie de colegii noştri, să-i ameninţe şi să-i înjure pentru că şi-au permis să execute o pândă în zona în care se fură material lemnos”, au anunțat sindicaliştii.

„Băi, caschetare, scoţi pistolul la mine?”, le spune, între altele, bărbatul, aflat într-o maşină de teren.

Poliţiştii au spus de ce nu s-a folosit armamentul din dotare: „Au evitat să-i pună viaţa în pericol femeii care-l însoţea în maşina de teren pe „academicianul” din imagini şi care executa toate solicitările sale, inclusiv aceea de a-i filma pe poliţişti încercând să inducă ideea că aceştia l-ar fi ameninţat cu folosirea armelor de foc în mod nejustificat”.

În prezent, individul se ascunde în munţi, în zone greu accesibile şi este cercetat pentru ultraj, pe numele său fiind emis un mandat de aducere pentru a fi prezentat în faţa procurorilor.

Duminică după-amiază, bărbatul, din Runcu, a fost identificat, în județul Bihor, în timp ce se deplasa cu un microbuz de persoane, înspre graniță, încercând să părăsească țara, către Ungaria.