Polaris nu mai ridică gunoiul în Târgu Jiu, Bumbești Jiu și Peștișani

2

Ca urmare a deciziei luate de Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, de a suspenda activitatea depozitului ecologic conform din Târgu Jiu, Polaris anunță că este „obligată să sisteze activitatea de colectare și transport a deșeurilor municipale din orașul Bumbești Jiu, comuna Peștișani și municipiul Târgu Jiu”, începând cu data de 23 martie.

În data de 15 martie, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a decis suspendarea autorizației de mediu pentru depozitul de deșeuri operat de Polaris Mediu la Târgu Jiu, urmând ca, începând cu data de 23 martie, deșeurile municipale sa nu mai fie depozitate la acest depozit.

Astfel, Polaris se găsește în situaţia-limită de a nu mai colecta deşeurile de pe raza județului Gorj, neavând, practic, unde să le depoziteze.

„Subliniem că situaţia prezentă este foarte gravă şi trebuie soluţionată urgent, deoarece gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor are efecte grave asupra sănătăţii populaţiei şi asupra mediului. Din acest motiv, solicităm tuturor reprezentanților autorităților implicate să identifice, în regim de urgență, soluția optimă pentru a rezolva această situație pentru întregul județ. Ne cerem scuze populației județului Gorj pentru disconforul creat și sperăm ca această situație să fie rezolvată cât mai rapid de către autoritățile responsabile in gestionarea acestei crize”, potrivit unui comunicat al Polaris.