Pictură cu… amintiri. Expoziție la Târgu Jiu

0

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj găzduiește o nouă expoziție semnată de artistul Florin Preda-Dochinoiu.

Artistul plastic este inițiatorul „Salonului internațional de pictură Arte Mici” la Motru, un eveniment care a crescut de la an la an și care a reușit să scoată la iveală talentul multor micuți.

„Pictorul ne surprinde la fiecare expoziție prin tablouri pline de imagini suprarealiste, uneori naive, populare. Curatorul expoziției este Florin Hutium”, anunță Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj.

Afirmat în ultimul deceniu ca unul dintre cei mai originali artiști din generația tânără, Dochinoiu este un grafician și pictor postmodernist talentat din Oltenia.

„Aș dori ca expoziția să  deschidă o poartă către sufletul fiecărui gorjean, iar amintirile mele să devină poveștile dumneavoastră. Vă rog, vizitați-mi amintirile! Între mine și culoare nu există granițe, ci doar iubire și sensibilitate. Culoarea din sufletul meu se amestecă cu veșnicia dumneavoastră!”, a transmis artistul.

Expoziția „Pictură cu… amintiri” poate fi admirată online, pe pagina de Facebook a CJCPCT Gorj, sau chiar la sediul instituției, în sala „Florin Isuf”, lucrările fiind deja expuse.