Piața volantă a producătorilor locali, la Târgu Jiu

0

Organizația Femeilor Antreprenor UGIR Gorj demarează un proiect ce prevede organizarea unei piețe volante în centrul municipiului Târgu Jiu, venind astfel în sprijinul producătorilor autohtoni. Inițiatorii proiectului consideră că aceasta ar oferi producătorilor locali o platformă de promovare și vânzare a produselor lor. Mulți dintre acești producători care au mici afaceri de familie se străduiesc să-și facă cunoscute produsele și să le vândă. O piață volantă ar fi locul ideal pentru ei să-și expună produsele și să interacționeze direct cu clienții.

De asemenea, o piață volantă a producătorilor autohtoni ar stimula economia locală. Cumpărând produse locale, sunt susținute afacerile din comunitatea noastră, contribuindu-se astfel la creșterea economică a orașului. De altfel, aceasta ar putea crea noi locuri de muncă și ar încuraja antreprenoriatul local.

În plus, o astfel de piață ar promova alimentația sănătoasă și sustenabilă. Producătorii locali oferă adesea produse proaspete, cultivate în mod natural și fără utilizarea pesticidelor sau a altor substanțe chimice nocive. Având acces la astfel de produse, putem îmbunătăți calitatea alimentației noastre și ne putem bucura de beneficiile unei diete echilibrate.

“Nu în ultimul rând, o piață volantă a producătorilor locali ar crea o atmosferă vibrantă și prietenoasă în orașul nostru. Imaginați-vă un loc unde oamenii se întâlnesc, socializează și descoperă produse noi și interesante. Aceasta ar aduce un suflu nou în Târgu Jiu și ar atrage atât localnicii, cât și turiștii în căutare de autenticitate și tradiție. Așadar, vă îndemn să sprijiniți inițiativa de a avea o piață volantă a producătorilor locali în Târgu Jiu. Este momentul să ne implicăm activ în dezvoltarea comunității noastre și să ne bucurăm de beneficiile pe care le aduce consumul de produse locale. Haideți să creăm împreună un mediu favorabil pentru producătorii noștri și să ne bucurăm de varietatea și calitatea produselor lor.”, a declarat Marinela Strâmbulescu, președinte OFA UGIR Gorj.