Percheziții în Gorj. Subvenții primite ilegal în pandemie

0

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş efectuează, joi, 38 de percheziţii domiciliare în patru judeţe, la suspecţi de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, care ar fi angajat fictiv 68 de persoane.

Descinderile au loc la sediile unor societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane din judeţele Argeş, Olt, Vâlcea şi Gorj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti.

Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, administratorii a trei societăţi comerciale din judeţul Argeş, profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei (OUG 92/2020), ar fi recrutat 68 de persoane, pe numele cărora ar fi încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv, fără ca acestea să desfăşoare activităţi. Scopul a fost de a obţine subvenţii, pe care le-ar fi folosit în interes propriu , se arată în comunicat. Conform sursei citate, prejudiciul estimat este de 400.000 de lei.

După finalizarea percheziţiilor, patru suspecţi şi 68 de martori vor fi conduşi la audieri. Activităţile au beneficiat de sprijinul luptătorilor serviciilor pentru acţiuni speciale din Argeş, Olt, Dâmboviţa, Braşov, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Teleorman, precum şi al jandarmilor Argeş, Olt şi Brigăzii Mobile #39;Fraţii Buzeşti #39; Craiova.

Acţiunea a avut şi suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română , informează IPJ Argeş