Percheziții în Gorj la samsarii de mașini

9

Samsarii de mașini din 4 județe ale țării, printre care și județul Gorj, sunt perecheziționați de polițiști, începând chiar din această dimineață. Acțiunea polițiștilor vizează 6 perechiziții domiciliare în cadrul unui dosar penal de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că mai multe autoturisme închiriate în afara țării au fost vândute în România cu acte false.

“În cauză, s-a reținut faptul că, din anul 2021 și până în prezent, mai multe persoane, cetățeni români, dar și de alte naționalități, ar fi fost implicate în activități ilegale legate de vânzarea și cumpărarea de autovehicule.

Astfel, persoanele în cauză ar fi închiriat autoturisme cu o valoare de piață ridicată, din diverse țări europene, ar fi întocmit documente false în vederea înmatriculării și, ulterior, le-ar fi transportat și comercializat în România, la un preț inferior celui de piață, pentru înlesnirea procesului de valorificare.

Prejudiciul cauzat prin săvârșirea activității infracționale este de 1.800.000 de lei.

Ca urmare a cercetărilor efectuate până în prezent, polițiștii din Sibiu au indisponibilizat 18 autoturisme.”, a transmis Poliția Română.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Hunedoara, Bihor, Caraș Severin și Gorj.