O sportivă din Târgu Jiu va reprezenta România la Campionatul European de Box

7

Pugilista Alisia Bîrzava, de la CSM Târgu Jiu, va reprezenta România la Campionatul European de Box pentru juniori care va avea loc în Bosnia Herţegovina, în perioada 21-30 iunie. Alisia Bîrzava, sportivă pregătită la CSM Târgu Jiu de antrenorul Petrișor Gănănău, va intra în ring la categoria 50 de kilograme.

„Merg acolo încrezătoare în forțele mele. Știu că este o competiție grea, unde vin cele mai bune sportive din Europa, dar voi da tot ce am mai bun la Campionatul European, pentru Târgu Jiu, pentru România”, a spus Alisia Bîrzava.

„Este foarte ambițioasă“

„Este foarte ambițioasă, muncește foarte mult la antrenamente și își dorește să câștige o medalie la Campionatul European, iar eu cred cu tărie că ea poate scoate un rezultat de excepție”, a declarat Petrișor Gănănău, încrezător în forțele sportivei pe care o antrenează la CSM Târgu Jiu.

Alisia Bîrzava are mai bine de doi ani de zile de când se antrenează la CSM Târgu Jiu sub îndrumarea antrenorului Petrișor Gănănău. Sportiva, născută 2008, a debutat pentru CSM Târgu Jiu într-o competiție oficială anul trecut la Cupa României la Box Feminin pentru Junioare, eveniment care s-a desfășurat la Ploiești. La doar un an distanță, cu multă muncă și sacrificii, Alisia a făcut un alt pas uriaș în cariera ei, fiind convocată la lotul național de junioare. Mai mult, ambițioasa sportivă de la CSM Târgu Jiu, va reprezenta România la cea mai importantă competiție continentală la nivel de juniori, Europeanul de Box pentru juniori. Anul acesta competiția a fost atribuită Bosniei Herțegovina.

Alisia Bârzava, sportivă care împlinește 16 ani în luna decembrie, s-a antrenat în această săptămână la Bucureşti, la lotul naţional, în vederea pregătirii competiţiei continentale. La lotul național feminin de box, Alisia este pregătită de antrenorii Adrian și Mihaela Lăcătuș.

Alisia Bîrzava va intra în ring în limitele categoriei 50 de Kg.