Masca, la control! Nereguli!

0

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate 11 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În total, 197 de  polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate peste 1.300 de persoane, 164 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 338 de autovehicule/ mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement.

Facem precizarea că începând cu data de 5 noiembrie a.c.,  în municipiul Târgu Jiu și localitățile Turcinești, Bustuchin și Scoarța s-a instituit obligaţia purtării măștii de protecţie, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise,  astfel că, în cadrul acțiunilor desfășurate, forțele de ordine vor verifica și aceste aspecte.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 194 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Precizăm faptul că nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție și se sancţionează cu amendă, limitele amenzilor fiind cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Reamintim faptul că organizarea de  evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor lua măsurile legale.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Forțele de ordine vor fi permanent la datorie și nu vor tolera nicio abatere de la normele legale.