Infracțiuni rutiere în Gorj

1

La data de 9 octombrie a.c., polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci, în timp ce executau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe DN 67 Bumbești-Pițic, au oprit un autoturism, condus de un tânăr de 24 de ani, din municipiul Lupeni, județul Hunedoara.

Din verificările efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

Polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană care are suspendat acest drept.

La aceeași dată, polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci, în timp ce executau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe DN 67 Bengești-Ciocadia, au oprit un ansamblu de vehicule, format din autoturism și remorcă, condus de un bărbat de 43 de ani, din orașul Piatra Olt, județul Olt.

Din verificările efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

La solicitarea polițiștilor de a fi testat cu aparatul etilotest sau de a fi condus la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, bărbatul a refuzat.

Polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană care are suspendat acest drept și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice.