Scandal între rromi, la Târgu Jiu

Polițistii din Târgu Jiu au fost sesizați sâmbătă, prin apelul 112, de un bărbat, din localitate, despre faptul că, pe strada Microcolonie, a avut loc un conflict între mai multe persoane.
La fața locului s au deplasat mai multe patrule din cadrul Biroului de Ordine Publică al Politiei Municipiului Târgu Jiu și o grupă de intervenție din cadrul IJJ Gorj.

Oamenii legii au constatat că cinci bărbați de 18 și 35 de ani, din comuna Bărbătești și municipiul Târgu Jiu, ar fi pătruns, fără drept, în curtea locuinței unui bărbat de 47 de ani, din Târgu Jiu, unde, în urma unui conflict spontan privind vânzarea-cumpărarea unui autoturism, toți cei pătrunși fără drept în curtea imobilului de pe strada Microcolonie l-ar fi amenințat cu acte de violență pe bărbatul de 47 de ani și familia sa, provocându-le o stare de temere.

De asemenea, în timpul conflictului, unul dintre cei cinci bărbați, în vârstă de 35 de ani, i-ar fi distrus victimei un telefon mobil, cauzându-i un prejudiciu de 3.000 de lei.

Toate persoanele în cauză au fost conduse la sediul poliției, în vederea audierii și stabilirii împrejurărilor exacte ale comiterii faptelor.

În cauză, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu continuă cercetările într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu, amenințare și distrugere, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de lângă Judecătoria Târgu Jiu.