Reabilitarea Casei de Cultură din Târgu Jiu, scoasă la licitație

Lucrările pentru reabilitarea Casei de Cultură din Târgu Jiu au fost scoase la licitație de către Compania Națională de Investiții.

Investiția depășește 12 milioane de lei.

Lucrările constau în reabilitarea integrală a clădirii și a spațiilor interioare, respectiv tâmplăria interioară și exterioară, pardoselile, tavanele, tencuieli, zugrăveli, pereții de compartimentare, toate dotările, inclusiv mobilierul și scaunele din sala de spectacole, sistemele audio-video, sonorizare, proiecții cinema. Se vor reface toate instalațiile electrice, sanitare, de încălzire, ventilare-climatizare, inclusiv surse alternative de energie – pompe de căldură. De asemenea, se vor realiza toate instalațiile și dotările pentru securitate la incendiu, pentru monitorizare și supraveghere video.

Clădirea va fi și izolată termic.

„Din nou, mă adresez societăților comerciale din Gorj pe care le încurajez să depună oferte, mai ales că este vorba de o sumă considerabilă – 4,5 milioane de euro! Așa cum am anunțat, avem acești bani alocați, până pe 24 septembrie se depun ofertele firmelor interesate, după care câștigătorii licitației se pot apuca de treabă.
Casa de Cultură este un obiectiv reprezentativ pentru municipiul Târgu Jiu și de aceea am luptat să o recuperăm și să revină în patrimoniul orașului”, a anunțat primarul Marcel Romanescu.