Prefectul, în control pe șantierul de la Lainici. Erau doar 4 muncitori!

Pentru că infrastructura rutieră este foarte importantă pentru dezvoltarea județului, conducerea Prefecturii Gorj își propune să fie un partener activ în monitorizarea și sprijinirea lucrărilor aflate în desfășurare pe teritoriul întregului județ.

Luni, 26 aprilie, prefectul de Gorj a mers pe șantierul din zona Lainici, de pe Drumul Național 66, care cuprinde amenajarea parcării de lângă mănăstirea care este vizitată de numeroși credincioși din toată țara, dar și construcția unui nou pod peste râul Jiu, în locul celui existent, provizoriu, pe care se circulă pe o singură bandă și cu o restricție de greutate de 30 de tone.

„Am constatat că ritmul în care se desfășoară lucrările lasă de dorit, din cauza neconcordanțelor rezultate din transpunerea proiectului în teren, dar și a unor situații noi apărute ca urmare a efectuării unui studiu geotehnic la podul peste Jiu. Deși constructorul a încercat să justifice situația actuală, am constatat că mobilizarea este redusă, iar în momentul vizitei pe șantier lucrau doar patru persoane. Am participat, de asemenea la discuțiile care au avut loc între constructor și reprezentanții Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu”, a transmis prefectul Corneliu Răducan.

Acesta a dispus convocarea unei întâlniri pe data de 10 mai la care să participe toți factorii implicați, de la proiectanți, constructori și până la reprezentanți CNAIR.

„Soluțiile trebuie găsite rapid pentru ca lucrarea să fie finalizată în termenul stabilit, deoarece desfășurarea traficului în condiții normale pe Defileul Jiului reprezintă o prioritate pentru mine, fiind o investiție deosebit de importantă pentru economia județului și pentru toți cetățenii”, a mai transmis prefectul Răducan.