Gorjeancă reținută pentru trafic de droguri

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, împreună cu procurorii DIICOT – BT Gorj, cercetează o femeie, de 57 de ani, bănuită de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de risc, efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și punerea la dispoziție a unei locuințe pentru consumul de droguri de mare risc.

La data de 23 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Gorj, au efectuat trei percheziţii domiciliare, în municipiul Târgu Jiu și în comuna Drăgotești.

În urma acestora au fost ridicate: aproximativ 90 de grame de canabis; 2 grindere, ce prezintă resturi de fragmente vegetale de culoare verde-oliv; 4 punguțe din plastic ce conțin o substanță albă, pulverulentă, cu miros înțepător; o cutie metalică ce conține o substanță pulverulentă, maro, cu miros înțepător; o cutie de carton conținând foițe pentru confecționat artizanal țigări; 2 cântare de mare precizie; 9 telefoane mobile; mai multe cartele telefonice; un hard disk; 5.500 de lei și 150 de euro.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că femeia, originară din Rovinari şi care locuia fără forme legale în Târgu Jiu, în perioada 2019-2021, ar fi procurat diferite cantități de droguri de risc și mare risc, de la diferite persoane. Drogurile ar fi fost porționate, ambalate și vândute cu sume cuprinse între 50 de lei și 400 de lei pe gram, către consumatori din județul Gorj.

La data de 24 aprilie, femeia a fost reținută și prezentată, ulterior, instanței de judecată, cu propuneri legale. Tribunalul Gorj a dispus arestarea preventivă pentru 30 zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor IPJ Gorj și jandarmilor din cadrul IJJ Gorj.