Anchete în cazul morții șefului Sanepid Gorj

Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a deschis un dosar penal săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în cazul morții șefului Sanepid Gorj, Andrei Dobrin. În același timp, Corpul de control al prefectului a fost trimis la Ambulanța Gorj, la Târgu Jiu ajungând și corpul de control al DSU pentru a verifica în ce condiții s-a produs tragedia.

Adrian Dobrin s-a infectat cu COVID-19 și era în stare gravă, dependent de oxigen. Bărbatul de 48 de ani urma să fie transportat cu ambulanța de la Târgu-Cărbunești la București. La Vâlcea, aparatul de oxigen al ambulanței s-a defectat, iar pacientul a fost dus de urgență la UPU.

Soția lui Dobrin face acuzații dure și spune că bărbatul „a fost omorât”. „Acum, că mi-am așezat EROUL într-o odihnă vesnică, cu puterile care mi-au mai rămas si cu spiritul puternic pe care mi l-a transmis, crescând lângă el de la vârsta de 22 de ani, mă folosesc de această rețea publică si vă declar următoare: eu am semnat si mi-am asumat riscurile deplasării la București pentru pacientul Adrian Dobrin, dumnevoastră „sistemul sanitar” ati semnat si v-ati asumat riscurile pentru echipamentele deținute? Adrian nu a murit, ci a fost omorât, iar in codul penal se numește crimă. Îti promit că o să mă lupt, Adrian!”, a transmis femeia.