Focar de Covid-19 la Spitalul Județean Târgu Jiu

21 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au fost testați pozitiv pentru Covid-19. Dintre aceștia, șapte sunt medici. Doar patru dintre cei infectați se află în spital, restul fiind acasă, în izolare.

„Situația personalului angajat la SJU Tg-Jiu infectat cu SARS-CoV-2 se prezintă după cum urmează: 21 de angajați pozitivi, dintre care: 7 medici, 9 asistenți medicali, 2 infirmiere, 1 îngrijitor curățenie și 1 personal TESA. Din cei 21 de angajați pozitivi, 4 sunt internați, restul fiind în izolare la domiciliu”, a transmis Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Conform ordinului Ministerului Sănătății 1513/2020, pacienții care au fost diagnosticați cu forma asimptomatică de infecție cu SARS-Cov-2 nu necesită în mod obligatoriu retestare. „Aceștia se vor izola la domiciliu, la locația declarată de persoana izolată sau la o locație alternativă atașată unității sanitare până la împlinirea celor 14 zile ce se calculează de la data recoltării (…) dacă nu au efectuat un al doilea test, își pot relua activitățile curente sau profesionale cu păstrarea distanțării și purtarea măștii acasă și la locul de muncă pentru încă zece zile, cu respectarea prevederilor legale în vigoare”, mai anunță reprezentanții spitalului.