Muniție neexplodată, descoperită pe un teren din Bumbești-Jiu

Mai multe elemente de muniție, care provin din cel de-al Doilea Război Mondial, au fost descoperite ieri pe un teren din apropierea orașului Bumbești-Jiu, satul Tetila. Gorjeanul care le-a găsit a sunat la 112.

O echipă pirotehnică din cadrul ISU Gorj s-a deplasat de urgență la fața locului, iar în urma cercetării terenului au fost descoperite 27 bucăți focoase de diferite calibre, 4 proiectile explozive de calibrul 57 mm, precum și un corp proiectil de calibru 76 mm, care provin din cel de-al Doilea Război Mondial.

Echipa pirotehnică a ridicat muniția în vederea depozitării și distrugerii controlate. Zona a fost cercetată amănunţit, pentru ca pirotehniștii să se asigure că nu mai există elemente de muniţie rămase neexplodate.

„Atragem atenția cetățenilor asupra pericolului, situațiilor de urgență grave sau a tragediilor pe care le pot genera manipularea necorespunzătoare a muniției rămasă neexplodată.

Persoanele care găsesc astfel de elemente de muniție sunt rugate să nu le atingă și să apeleze de urgență numărul unic pentru apeluri de urgență 112”, informează ISU Gorj.