Încă un centru local de căutare-salvare cu drone

1

Salvamont aduce tehnologia mai aproape de oameni, printr-un nou centru local de căutare-salvare cu drone și analiză date, folosind Inteligența Artificială care va fi lansat in județul Maramureș.

Salvamontiștii din nordul țării au preluat modelul salvamontiștilor gorjeni, înființând un centru local de analiză a datelor în județul Maramureș. Soluția inteligentă de detecție automată a persoanelor dispărute a fost implementată cu succes și aici, așa cum s-a întâmplat recent și la Neamț. Programul software inovator, #SARUAV, bazat pe Inteligența Artificială, vine în sprijinul echipelor de salvare pentru căutarea și găsirea persoanelor dispărute.

Salvamont Maramureș a mers pe modelul din Gorj

Centrul local  de analiza si interventie cu drone din Judetul Maramures va fi disponibil 24/7 cu ajutorul a trei piloti de drone instruiti din randul salvatorilor montani si dispeceri pregatiti ca operatori sistem inteligent cu detectie automată. Acum un an, la Târgu Jiu,  Salvamont Gorj și Consiliul Județean Gorj, în parteneriat cu Vodafone România, a înființat Centrul Național de Analiză de Date . Este poate cel mai important proiect pilot care și-a propus susținerea tehnică la un alt nivel al operațiunilor de căutare salvare, iar începand cu data de 9 August 2023 a devenit operațional și primul centru local de analiză a datelor, în Județul Maramureș.