Încă un ajutor de stat pentru CE Oltenia

2

Guvernul a adoptat în ședința de miercuri o Ordonanță de Urgență pentru aprobarea acordării unui ajutor de stat de restructurare Societății „Complexul Energetic Oltenia” SA. Suma prevăzută deja în Bugetul de Stat este de 241 de milioane de euro.

„Îmi doresc ca odată cu această decizie, prin care Guvernul demonstrează interesul pentru CE Oltenia, să înceteze orice speculație privind compania. Aș vrea să înțeleagă toți că afirmația de genul ”CEO se închide” face rău companiei, fiind o declarație falsă.

Anul trecut, Guvernul PNL a acordat 250 de milioane de euro pentru CEO, anul acesta încă 240 de milioane de euro. În plus, a fost modificată legislația silvică și au fost adoptate hotărâri pentru asigurarea fronturilor de lucru. În aceste condiții, cred că este greșit și nedrept să apară în spațiul public articole și declarații ce induc o stare de agitație în rândul angajaților. CE Oltenia este o companie importantă pentru Gorj și cu asta suntem toți de acord. Puteți să vă purtați ca atare?”, a transmis deputatul PNL de Gorj, Dan Vîlceanu.