Gorjul, împărțit între scenariile verde și galben

0

Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Gorj a transmis, luni, către Inspectoratul Şcolar Judeţean situaţia cu rata incidenţei cumulative a Covid-19 la 1.000 de locuitori pe localităţi în care există unităţi şcolare.

Sunt opt localităţi care înregistrează peste o persoană infectată la mia de locuitori. Aici, școala ar trebui să înceapă după scenariul galben, adică în sistem atât fizic, la școală, cât și online.

Este vorba de Bîlteni – cu 1,46 infectări la mia de locuitori, Cătunele – 1,51, Plopșoru – 1,37, Schela – 2,38, Dragotești – 1,21, Samarinești – 1,17, Mătăsari – 1.01 și Mușetești 1,06.

Restul localităților din Gorj se încadrează în scenariul verde.

„Unităţile şcolare stabilesc în Consiliile de Administraţie scenariul pe care s-au hotărât să-l aplice odată cu începerea şcolii, planurile de măsuri stabilite, oglinda clasei şi datele de contact pentru responsabilii care coordonează activităţile de prevenire a infecţiei cu SARS-CoV-2  conform O.M. nr. 5487/1494 din 31.08.2020. Aceste date vor fi trimise Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj până în data de 8.09.2020, orele 16.00”, a anunțat Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Scenariul 1 – verde – școala începe cu prezența fizică a tuturor elevilor – Rata incidenței mai mică de 1 la mia de locuitori.
Scenariul 2 – galben – scenariu hibrid – Doar elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor participa fizic zilnic la ore, în timp ce restul elevilor vor reveni parțial (prin rotație la 1-2 săptămâni). Rata incidenței între 1 până la 3 la mia de locuitori.
Scenariul 3 – roșu – Doar școală online – Rata incidenței mai mare de 3 la mia de locuitori.