Gorjeni reținuți pentru șantaj și cămătărie

1

Trei gorjeni au fost reținuți pentru șantaj, camătă și complicitate la infracțiunea de camătă. Ei sunt acuzați că ar fi prejudiciat, cu aproximativ 300.000 de lei, nu mai puțin de 18 persoane.

„La data de 4 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, fiind în continuarea cercetărilor într-un dosar penal de șantaj, camătă, lovire sau alte violențe și furt calificat, au efectuat 4 percheziții domiciliare în municipiul Târgu Jiu (3) și în comuna Turcinești (1). Totodată, au fost conduse, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, trei persoane, față de care a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și camătă”, transmite IPJ Gorj.

Trei bărbați de 31, 35 și 36 de ani  au fost reținuți pentru 24 de ore. Faptele ar fi fost săvârșite în perioada 2017-2020 față de 18 persoane, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 300.000 de lei.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale.