Forum de Tineret la Scoarța

7

În ședința Consiliului Local de la Primăria Scoarța a fost aprobată în unanimitate constituirea Forumului de Tineret. Această structură consultativă pe probleme de tineret presupune implicarea tinerilor din localitate în viața locală și regională.

 

Forumul de tineret se aliniază Cartei Europene revizuită privind Participarea tinerilor la viața locală și regională şi dispozițiilor din Legea Tinerilor nr. 350/2006. Astfel, structura fără personalitate juridică va funcționa pe lângă Consiliul Local al comunei Scoața pentru a creşte gradul de participare în procesul decizional, a furniza expertiză și a prezenta perspectiva tinerilor pe probleme de tineret. Printre domeniile de acțiune se numără educația, arta şi cultura, viața sănătoasā şi ocupația.

“Luna viitoare va fi aprobat Regulamentul de funcționare, cât şi modalitatea de aderare la structură. Până atunci, vă încurajăm să fiți conectați la comunitate şi la nevoile ei! Vă ținem la curent cu perioada în care tinerii, reprezentanți ai elevilor, grupurilor informale și organizațiilor neguvernamentale pot să aplice pentru a face parte din forum! Mulțumim Primăriei și Consiliului Local Scoarța pentru încrederea oferită! Doar printr-un parteneriat susținut cu autoritatile publice sectorul de tineret se poate dezvolta!”, se arată în mesajul transmis pe pagina desocializare Scoarța – Sat european de tineret 2023.