Fonduri pentru parcuri industriale în Oltenia

0

Fonduri europene pentru înființarea de parcuri industriale în Oltenia, prin proiecte care pot fi depuse de autoritățile locale! Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia a lansat, miercuri, 2 august, în consultare publică proiectul de Ghid al solicitantului pentru apelul de proiecte „Parcuri industriale”, din cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027.

Obiectivul este atragerea de investitori, sprijinirea înfiinţarea de noi unităţi de producţie și crearea de locuri de muncă.

Răspunsurile furnizate de Autoritatea de Management vor fi publicate, în maximum 30 de zile, pe pagina web dedicată Programului – https://pr2021-2027.adroltenia.ro/, în secțiunea Apeluri de proiecte – Ghiduri în consultare – Prioritatea 1.

 Ce se finanțează?

☑️ amenajarea terenurilor, racordarea la utilități, construcție/reabilitare clădiri, dotări;

☑️ amenajarea structurilor de servicii comune pentru rezidenții parcurilor industriale;

☑️ asigurarea de servicii specializate pentru IMM-urile rezidente.

Pot depune proiecte autorităţile publice locale din mediul urban sau rural din regiunea Sud-Vest Oltenia pentru investiții de minimum 1.000.000 euro și maximum 7.000.000 euro. Ajutorul financiar nerambursabil: maximum 60% din valoarea cheltuielilor eligibile.