Firme amendate pentru că au poluat pârâuri de munte

8

Trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 24.000 lei au fost aplicate de jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Runcu, la două societăți comerciale din județele Gorj și Alba, deoarece lucrători din cadrul lor au fost depistați în timp ce transportau bușteni prin albia unor pârâuri de munte afluenți ai râului Sohodol.

„Astfel, pe timpul executării unor misiuni de patrulare pe trasee montane din zona de responsabilitate pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, jandarmii montani au depistat lucrători ai societății comerciale cu sediul în județul Alba, care transportau bușteni prin albia unui pârâu de munte pe o distanță de aproximativ 2 km cu tractoare forestiere și au aruncat deșeuri menajere și recipiente care au conținut produse petroliere, pe malul râului Sohodol.
Ulterior, un lucrător al unei societăți comerciale din județul Gorj, a fost depistat în timp ce transporta bușteni tot prin albia unui pârâu de munte, cu un tractor forestier.
Jandarmii montani au identificat societatățile comerciale și au aplicat două sancțiuni contravenţionale în valoare de 16.000 de lei, societății comerciale din județul Alba și una în valoare de 8000 lei, societății comerciale din județul Gorj, conform prevederilor din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.
În situația în care observați fapte similare de încălcare a normelor legale în domeniul pescuitului și acvaculturii, vă recomandăm să sesizați aceste aspecte prin SNUAU 112 sau să vă adresați unui echipaj de jandarmi în vederea aplicării măsurilor legale“, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Gorj.