Festivalul – Freamăt de codru

0

În fiecare an, Floreștiul din Țânțăreni este un loc de pelerinaj către Eminescu!

Consiliul Local/Primăria Comunei  Țânțăreni,  Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj, în parteneriat cu Școala Gimnazială Țânțăreni și Biblioteca Comunală Țânțăreni organizează în data de 15 iunie 2023, la Florești, Țânțăreni, începând cu ora 10:00, ediția a XV-a a Festivalului Concurs Național de Poezie și Creație Artistico Plastică “Freamăt de Codru” la Muzeul “Mihai Eminsecu”.

Festivalul se adresează elevilor (gimnaziu), preșcolarilor, cadrelor didactice din liceele, şcolile, grădiniţele, ONG-urile / Centrele culturale / Palatele si Cluburile Copiilor din toată țara care au preocupări literare și artistice, dorind să-și prezinte creațiile într-o competiție. Lucrările sunt așteptate până pe data de 13 iunie 2023.

Concursul de creație lirică ,,Freamăt de codru” își propune să antreneze elevii și cadrele didactice în activități care să valorifice și să dezvolte potențialul creativ și simțul estetic prin exprimarea emoțiilor și sentimentelor prin poezie. Anul acesta tema va fi una impusă, intitulându-se sugestiv: FREAMĂT DE CODRU.

Concursul se desfăşoară pe două secţiuni:

I. Secţiunea de creaţie literară  – poezie

Concursul presupune creații literare proprii, în versuri, tema fiind: ” FREAMĂT DE CODRU”.

Această secțiune se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 5-14 ani. Creația nu trebuie să depășească o pagină A4. Lucrările vor fi introduse în plic, alături de fișa de înscriere și se vor trimite prin corespondență sau depuse la adresa: Biblioteca Comunală Țânțăreni, jud. Gorj, sat. Țânțăreni, com. Țânțăreni, str. Tudor Vladimirescu, Nr. 117, cod poștal 217535, până la data de 13 iunie 2023. La secțiunea creație literară – poezie, lucrările pot  fi trimise și în format electronic la adresa  de e-mail: bibliotecatantareni@yahoo.com.

  1. Secţiunea de creaţie artistico-plastică – destinată preșcolarilor și școlarilor cu vârsta cuprinsă între 5-14 ani, va cuprinde lucrări ale preșcolarilor și școlarilor inspirate din opera marelui poet Mihai Eminescu. Aceste lucrări vor fi realizate în format A4 sau A3, iar tehnica de lucru va fi la alegere (desen, pictură, colaje, aplicaţii cu diferite materiale). Un elev poate participa cu o singură  lucrare , în condițiile respectării regulamentului. Un profesor poate coordona unul sau mai mulți elevi, în condițiile respectării regulamentului.

Desenele vor fi aplicate pe suport din carton pentru a fi expuse. Lucrările vor fi depuse în plic,alături de fișa de înscriere (anexa 1), cu date de identificare (nume, prenume, clasă, şcoală, profesor coordonator) și trimise prin corespondență sau depuse la adresa: Biblioteca Comunală Țânțăreni, jud. Gorj, sat. Țânțăreni, com. Țânțăreni, str. Tudor Vladimirescu, Nr. 117, cod poștal 217535, până la data de 13 iunie 2023.

Creațiile artistico – plastice vor fi expuse în cadrul unei expoziții organizate ziua de 15 iunie 2023 la Muzeul și Parcul”Mihai Eminescu” din satul Florești, com. Țânțăreni, jud. Gorj.

Jurizarea se va face de către profesori specializați și va fi alcătuit din poeţi, scriitori şi profesori. Premierea se va face în cadru festiv, în ziua de 15 iunie 2023, la care pot participa elevii concurenți la fiecare secțiune. Deplasarea la Florești se va face pe cont propriu, sub îndrumarea profesorilor sau părinților.