Echipa de handbal CSM Târgu Jiu a reușit transferul goalkeeper-ului francez Amandine Balzinc

13

CSM Târgu Jiu a parafat un nou transfer. Oficialii clubului gorjean au ajuns la un acord cu goalkeeperul francez Amandine Balzinc, de 31 de ani, care sezonul trecut a evoluat la Dacia Mioveni.

Handbalista a semnat cu gruparea gorjeană pentru sezonul 2024-2025.

Amandine Balzinc a evoluat în cea mai mare parte a carierei sale doar la echipe din Franța, dar are la activ și un sezon în Liga Florilor. Amandine a apărat sezonul trecut poarta Daciei Mioveni. ”Aștept cu nerăbdare această nouă provocare alături de suporteri, de colegele mele și staff-ul echipei. Îmi propun un nou început și sunt pregătită să-mi ajut echipa. Sunt foarte fericită să mă alătur CSM Târgu Jiu. Este un club cu ambiții mari, pe care l-am observat pe tot parcursul sezonului trecut. Apreciez atmosfera din Sala Sporturilor și sunt sigură că îmi va da mai multă forță pe teren”, a declarat Amandine Balzinc, pentru site-ul CSM Târgu Jiu.

Amandine Balzinc Audrey Marie-Helen, pe numele ei complet, s-a născut în regiunea Île-de-France, la Gonesse, pe 7 iunie 1993. „Inițial, am vrut să joc baschet, dar mama a fost cea care mi-a sugerat să joc handbal când aveam opt ani și nu m-am oprit niciodată. Pe atunci eram înscrisă și într-un club de atletism, dar nu am stat foarte mult acolo”, dezvăluia în cadrul unui interviu Amandine, care vorbea despre începutul său în handbal.