Droguri ascunse în cafea

1

Polițiștii gorjeni și procurorii DIICOT Gorj au prins în flagrant delict o femeie de 26 de ani care a introdus în țară un kilogram de cannabis. Femeia ar fi plecat din Spania și ar fi transportat drogurile în municipiul Târgu Jiu, unde locuiește, urmând să le comercializeze în județul Gorj.

Drogurile ar fi fost ambalate în folie de staniol, introduse în două borcane de sticlă și acoperite cu cafea măcinată, în scopul disimulării.

„În cauză s-a reținut faptul că, la data de 14.03.2021, inculpata a introdus în țară, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, județul Arad, droguri de risc (cannabis), ce au fost achiziționate de pe teritoriul Spaniei. La data de 14.03.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Gorj au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatei, pe raza municipiului Târgu Jiu, în timp ce aceasta deținea cantitatea de peste 1 kilogram de cannabis. Drogurile erau ambalate în folie de staniol, introduse în două borcane de sticlă și acoperite cu cafea măcinată, în scopul disimulării. În cursul zilei de 16.03.2021, inculpata reținută urmează să fie prezentată Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 zile. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție”, anunță DIICOT Gorj.