Dragi târgujieni,

1

Se apropie ziua în care vom începe transformarea Municipiului Târgu Jiu într-un loc numit ACASĂ, ziua, când vom alege Primarul municipiului Târgu Jiu și – la fel de important – reprezentanții târgujienilor  în Consiliul Local.

Împreună, vom reuși să aducem la Târgu Jiu investiții și locuri de muncă mai bine plătite, să atragem fonduri europene, să schimbăm în bine înfățișarea și imaginea orașului, aducând un plus de calitate în viața tuturor.

Împreună vom să facem pași importanți către un oraș și o comunitate cu care să ne mândrim și care să reprezinte un reper pentru România, un loc în care Confortul, curățenia, bunăstarea oamenilor și siguranța pe străzi, atât ziua cât și pe timpul nopții, sunt dezideratele mele. Cei ce mă cunosc cu adevărat știu că atunci când mă implic, nu am odihnă până când nu îmi ating obiectivele. Împreună vom duce la îndeplinire proiecte importante pentru comunitate.

Niciunul dintre lucrurile pe care le vom realiza la Târgu Jiu în următorii ani nu ar fi vor fi posibile fără sprijinul dumneavoastră, al târgujienilor, iar tot dumneavoastră vă datorez mulțumiri și pentru întreaga mea carieră politică, pentru întregul drum pe care l-am parcurs în viața publică românească.

Vă rog de asemenea să citiți propunerile mele și ale echipei PSD Târgu Jiu pentru următorii patru ani. Sunt proiecte importante, de care depinde dezvoltarea orașului Târgu Jiu, devenind pas cu pas ceea ce cu toții ne dorim a fi Un loc numit Acasă: orașul în care să ne placă să locuim, să muncim, să studiem sau să ne petrecem timpul liber, alături de familie şi de cei dragi.

Împreună, readucem orașul pe drumul cel bun!  Cu toată buna intenție, vă solicit sprijinul pe 27 septembrie, pentru a câștiga Primăria Târgu Jiu și majoritatea PSD în Consiliul Local.

Cu prietenie,
Ciprian Adrian Florescu

 

Program de dezvoltare a Municipiului Târgu Jiu 2020-2024

Primăria şi Consiliul local al Municipiului Târgu Jiu (Sinteză)

 1. Plan Urbanistic General

Pentru a vorbi de o dezvoltare sănătoasă, Municipiul Târgu-Jiu are nevoie de Planul Urbanistic General. Doar după ce va fi elaborat PUG-ul, orașul se va dezvolta într-un mod sănătos și coerent. După trei ani în care această problemă nu a fost deloc abordată, voi trata Planul Urbanistic General ca pe o urgență a orașului, alături de alte obiective principale.

 1. Fond Locativ

Ne-am propus să  construim blocuri de tip ANL, locuințe sociale, să reabilităm blocurile care nu au fost incluse în niciun program al municipalității, dar și să atribuim tinerilor loturi de teren pentru construcția de locuințe.

 1. Cultură şi Turism Cultural

Oașul Târgu Jiu trebuie să dezvolte conceptul de City Break, să devină atractiv pe marile platforme de turism prin pachete turistice complete, în care turiştii să vină şi să petreacă cel puţin trei zile în Oraşul lui Brâncuşi.

City Break Târgu Jiu: Circuite cultural-turistice, Autobuz turistic descoperit, Selfie Place Târgu Jiu, Hărti interactive digitale cu obiectivele turistice și culturale din Târgu Jiu și Județul Gorj, Promovarea turismului cultural pe marile platforme internaționale de turism, Punct de observare a orașului Târgu Jiu pe Dealul Târgului, Proiect de colaborare cu Municipiul Craiova în vederea creării unei punți turistice între cele două orașe

 

 1. Infrastructură Culturală

În ceea ce privește infrastructura culturală, reabilitarea Casei de Cultură a Sindicatelor reprezintă un obiectiv important pentru oraș. De asemenea Teatrul de Vară urmează să fie inclus într-un amplu program de modernizare; Centrul Cultural Multifuncțional este un alt proiect care vine în completarea celor două, astfel încât, oraşul Târgu-Jiu, să devină un punct de reper al domeniului cultural National şi International.

 1. Proiecte in Sport

Ca om al sportului, voi acorda acestui domeniu atenția cuvenită, iar încurajarea și susținerea acestui domeniu, reprezintă un obiectiv in viitorul meu mandate prin proiecte ca: Campus cu spaţii de cazare şi masă la L.P.S. Târgu Jiu, Finalizarea Campusului de la Bârseşti, Parteneriate ale CSM Târgu Jiu cu C.S. Pandurii, L.P.S. şi C.S.S.  Târgu Jiu, Echipe de primă ligă la fotbal, baschet şi handbal, Mini-terenuri de sport în cartiere

 

 1. Proiecte in Educație

În ceea ce privește educația, modernizarea și dotarea tuturor unităților de învățământ de pe raza Municipiului Târgu-Jiu, cu baza materială necesară derulării procesului educațional la cele mai înalte standarde, este obligatoriu a fi tratată cu prioritate. De asemenea, stimularea elevilor merituoși și a cadrelor didactice cu rezultate deosebite, se regăsesc în programul echipei PSD Târgu Jiu.

 1. Agrement

Crearea unei agende culturale complexe cu tot ce înseamnă evenimente culturale pe raza Municipiului Târgu Jiu și a Județului Gorj prin susținerea manifestărilor culturale actuale dar și dezvoltarea de noi concepte artistice de viitor ca: Tabăra de sculptură “Atelierele Brâncuși”, Tabăra de pictură “Iosif Keber”, Zilele Teatrului Elvira Godeanu, Festivalul Internațional de Folclor, Festivalul Național de folk “Poarta Sărutului”, Festival de teatru în aer liber, Festival de film de scurtmetraj, Festival de tradiții și obiceiuri, Weekend la Coloană: Proiecții de film în aer liber, Orpheus: Concurs de muzică, arte vizuale și arta actorului; Liceul de Muzică și Arte Plastice, Jazz in the park: Festival de jazz în parcul Coloanei Fără de Sfârșit, Brâncuși week: O săptămână din luna februarie dedicată marelui sculptor Constantin Brâncuși

 1. Domeniul Gospodărie comunitară vine cu următoarele proiecte: Identificarea unui nou amplasament pentru realizarea unui nou padoc pentru câinii fără stăpân la standarde europene, Panotaj Orientare Turistică, Continuarea proiectului platformelor subterane de colectare a gunoiului menajer, Amenajare Piaţă Păsari destinata activităților columbofile si altor crescători de păsări
 2. Smart city

Proiectul de Smart Citz include nu doar partea de trafic ci şi condiţii de mediu şi Iluminat public Inteligent, Centru Infotrafic, Transport public local/e-ticketing, Platforme online pentru serviciile publice, QR coduri la obiectivele turistice ,Harta digitala a Municipiului Târgu Jiu, Semaforizare inteligentă

 1. Proiecte în trafic

Fluidizăm traficul rutier prin construirea unor pasaje subterane in zona central dar şi în zona 9 Mai-Ana Ipătescu. De asemenea, un alt punct extreme de important în agenda mea este subtraversarea auto a căii ferate, Strada T. Vladimirescu precum şi pasajele pietonale (Piaţa Centrală, Magazin Parâng, Statuie T. Vladimirescu

 1. Proiecte în sănătate

Am investit în sănătate şi avem prevedere legală să investim la Spitalul Târgu Jiu. De asemenea vrem să continuam investițiile în sănătate prin Înființarea unei Secţii de Îngrijiri Paliative cu 26 de paturi, un alt proiect ar fi acela al înființării unui Compartiment de Radio-Terapie în cadrul Spitalului Județean de Urgență.

Comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORGANIZAȚIA PSD GORJ
Realizat de SC OBIECTIV MASS MEDIA SRL
CUI mandatat financiar: 21200019