Dosar penal pentru fraudă electorală la Motru

25

La nivelul judeţului Gorj, procesul de votare a început la toate cele 334 de secții de votare.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru fraudă electorală la Motru, după ce alegătorii au primit două buletine de vot pentru primar.

„Astăzi, până la ora 10:00, au fost semnalate mai multe incidente sau fapte ilegale în context electoral, toate fiind verificate cu celeritate.

Dintre acestea, unul s-a confirmat, constând în aceea că, la secția de votare nr. 60, cu sediul în incinta Colegiului Tehnic Motru, aflată în paza IJJ Gorj, între orele 07:30-07.40, a fost întrerupt procesul de votare pentru 10 min.

Din verificările efectuate de echipa de cercetare a incidentelor electorale constituită la nivelul Poliției Municipiului Motru, s-a stabilit că, pentru procesul de votare, buletinele de vot pentru alegerea primarului, au fost distribuite comisiilor de votare în pachete sigilate, sub forma a câte două buletine de vot, acestea fiind introduse unul în altul, iar în momentul înmânării către alegători, din eroare, în loc de un buletin de vot au fost înmânate două buletine de vot, fiind marcat cu ștampila de control decât buletinul exterior.

Până la momentul constatării incidentului de către comisia biroului electoral al secției de votare nr. 60, au fost introduse în urnă un număr de astfel de 7 perechi de buletine de vot, fără a se cunoaște la momentul de față dacă a fost aplicată ștampila cu mențiunea ,,Votat’’ pe ambele buletine din pereche sau doar pe unul.

Din discuțiile purtate de B.E.C.L. la nivelul B.E.J. Gorj, s-a stabilit că, la încheierea procesului de votare, odată cu deschiderea urnei de vot, cele 7 buletine de vot ce nu poartă ștampila de control a comisiei să fie anulate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot.