Doi gorjeni, răpuși de Covid

1

Alți doi gorjeni și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus. Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel: 798 persoane în carantină la domiciliu/locația declarată și 5.354 persoane confirmate cu COVID-19, din care 4.965 persoane sunt vindecate, externate și la domiciliu, iar 263 persoane au decedat.
De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate alte 31 noi cazuri de îmbolnăvire, situația prezentându-se astfel: 23 teste pozitive de la laboratorul din sistemul public și 8 teste pozitive de la laboratoarele din sistemul privat.

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate două decese. Este vorba de un bărbat în vârstă de 63 ani ce suferea de hipertensiune arterială, boală cronică renală, diabet zaharat și fibrilație atrială și un bărbat în vârstă de 82 ani cu hipertensiune arterială și insuficiență renală cronică.
Până miercuri, 14 ianuarie 2021, ora 14.00, în cadrul primei etape de vaccinare anti-Covid, pe raza județului Gorj, s-au efectuat 2251 vaccinări.
Până în momentul de față, Direcția de Sănătate Publică Gorj a primit 2295 doze de vaccin anti- ovid 19. Incidența COVID în județul Gorj este de 0,83 de cazuri la mia de locuitori în ultimele două săptămâni.