Dansatoare din cluburi de noapte, OBLIGATE să se PROSTITUEZE

1

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au reținut 9 inculpați și au dispus măsura controlului judiciar față de alți 8, cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat și proxenetism. Unul dintre inculpați a fost reținut și pentru întreținerea actelor sexuale cu un minor. 

 

În urma celor 17 percheziții domiciliare efectuate în București și Constanța, dar și pe raza județului Ilfov, inclusiv la sediul și punctele de lucru ale unor persoane juridice, au fost ridicate 3 autoturisme de lux, sume de bani în echivalentul a 200.000 euro, un ceas de lux  și peste 100 de telefoane mobile.

Începând cu anul 2017, pe raza municipiilor București și Constanța s-a constituit un grup infracțional organizat în scopul practicării proxenetismului. Totul se petrecea în cadrul unor cluburi de noapte, unde mai multe femei angajate ca dansatoare tip streaptease practicau prostituția.

Liderul grupului, alături de alți trei membrii, cel ce coordona activitatea de prostituție, a asigurat cazarea tinerelor, punând la dipoziție camere în cadrul cluburilor.

Prin intermediul agenților de pază angajați, a fost asigurată protecția tinerelor, determinate să practice prostituția. De asemenea, aceștia colectau sumele de bani obținute în urma prostituției, oferind comisioane persoanelor (în special taximetriști) ce aduceau clienți care să întrețină relații sexuale contra cost cu fetele.

A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.