Cod portocaliu de furtuni, de alegeri

0

Vreme extrem de capricioasă în ziua alegerilor locale. Administrația Națională de Meteorologie anunță că două coduri, galben și portocaliu, vor intra în vigoare de vineri seară, respectiv sâmbătă dimineață.

Meteorologii anunță că în intervalul cuprins între vineri, 25 septembrie, ora 23.00 și duminică, 27 septembrie, ora 6.00, va fi cod galben de ploi. Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului. În intervalul menționat va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25 – 35 l/mp.

Totodată, ANM avertizează că va fi în vigoare și un cod portocaliu de vreme extrem de rea.

Vor fi ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată în intervalul sâmbătă, 26 septembrie, ora 09:00 – duminică, 27 septembrie, ora 03:00.

În zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50-60 l/mp și izolat 70-90 l/mp.