Cod Galben de caniculă în Gorj

0

Gorjul nu scapă de caniculă. Începând de ieri și până astăzi, disconfortul termic a fost unul destul de ridicat. Codul galben de caniculă instalat în multe din județele țării, printre care și județul Gorj, a adus temperaturi de peste 33 de grade.

 

Județul Gorj este lovit de un nou val de caniculă. Începând de ieri și până astăzi, respectiv 20 și 21 august, valul de căldură va persista, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. Potrivit datelor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor situa între 17 și 24 de grade.

Valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii viitoare.

Luni (21 august) în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București valul de căldură și canicula se vor intensifica (Cod Portocaliu de caniculă). Se vor înregistra temperaturi maxime de 38…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.