Cocaină vândută în Gorj cu 100 de euro/gram

1

Cocaină, 3 pistoale cu glonţ şi 59 de cartuşe au fost ridicate de poliţiştii antidrog şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Craiova, după o prindere în flagrant delict şi 4 percheziţii domiciliare.

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunilor de trafic intern şi internaţional de droguri de mare risc şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

La data de 15 septembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova – Serviciul Antidrog şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova au realizat o prindere în flagrant delict, în Filiaşi, în urma căreia au indisponibilizat aproximativ 400 de grame de cocaină, ce se afla disimulată în capitonajul unui autoturism la volanul căruia se afla un bărbat.

Ulterior, poliţiştii au efectuat 4 percheziţii domiciliare, în judeţele Olt şi Gorj, într-una dintre locaţii fiind descoperite 3 pistoale cu glonţ şi 59 de cartuşe, toate deţinute ilegal.

Din cercetări a reieşit că, în cursul acestui an, cel în cauză ar fi introdus în ţară droguri de mare risc, pe care ulterior le-ar fi comercializat.

Astfel, în baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost iniţial reţinut de procurori pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat Tribunalului Dolj, care a dispus faţă de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

De asemenea, la activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.