Coadă la reciclare în parcarea unui hipermarket din Târgu Jiu

2

Saci plini până la refuz de PET-uri, sticle sau doze de aluminiu. Așa s-au prezentat târgujienii în parcarea unui cunoscut hipermarket din oraș. Oamenii reciclează în schimbul unor tichete în baza cărora pot achiziționa alimente sau primesc reduceri la produse alimentare. În schimbul unui element reciclat, cetățeanul primește 50 de bani.

Caravana Plata cu PET a poposit, din nou, la Târgu Jiu. Oamenii nu au stat pe gânduri și au venit încărcați cu sacoșe, saci și coșuri plini cu sticle, PET-uri și doze de aluminiu. În schimbul acestora, cetățenii sunt “răsplătiți” cu 50 bani sub formă de voucher de cumpărături pentru fiecare recipient adus la aparatele de colectare selectivă din parcarea magazinului. Deși au așteptat minute bune la coadă, chiar ore  cum a fost în cazul multor persoane, cetățenii susțin că ideea este una bună și că își doresc ca astfel de campanii să se desfășoare mai des și în mai multe locații.

Voucherul este valabil de la data emiterii până pe 10 octombrie și valoarea bonului de cumpărături trebuie să fie cu cel puțin 0,01 lei mai mare decât valoarea voucherului.  Recipientele colectate pot fi doar cele de băuturi alcoolice și non-alcoolice, maximum 50 bucăți/sesiune de colectare. Campania „Săptămâna Reciclării” se desfășoară în același timp cu campania „Reciclezi și salvezi”. Voucherul valoric de 50 de bani/ recipient colectat, fiind emis împreună cu voucherul de 10% reducere la tablete de ciocolată.