Chef la Runcu, în pandemie. Amenzi pentru participanți și organizatori!

2

A fost chef duminică, între afaceriști, la o pensiune cunoscută din comuna Runcu. La eveniment a participat și Mădălin Giurcău, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.

Un om de afaceri din industria alimentară, din județul Dolj, și-a sărbătorit ziua de naștere, fiind ignorate restricțiile impuse de pandemia de coronavirus.

Poliția s-a autosesizat și a aplicat mai multe amenzi.

„La data de 25 octombrie a.c., polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu s-au sesizat despre faptul că în urmă cu o zi, la o pensiune de pe raza comunei Runcu, a avut loc un eveniment privat, la care au participat aproximativ 18 persoane. Urmare a verificărilor efectuate s-a stabilit identitatea a 9 persoane care au fost sancționate conform Legii 55/2020 cu sancțiuni în valoare totală de 22.500 lei, iar față de organizator s-a luat măsura sancționării contravenționale cu suma de 5.000 lei, conform aceleiași legi. Se continuă verificările în vederea identificării tuturor participanților și luării măsurilor legale față de aceștia”, a transmis IPJ Gorj.