Cere sprijinul factorilor politici și administrativi

1

Conducerea Partidului Social Democrat Gorj face un apel către toți factorii politici și administrativi din județul Gorj, să treacă peste nemulțumirile personale și orgolii, și, împreună, prin susținerea celor mai importante obiective care pot contribui în mod decisiv la dezvoltarea economică a Gorjului, să dea un impuls spre realizarea lor. Este vorba despre patru puncte vitale pentru progresul județului, în viziunea PSD Gorj.

 

  • Susținerea continuării activității la Complexul Energetic Oltenia. Fără această companie, Gorjul va întâmpina probleme sociale și economice mari, iar România va pierde unul dintre cei mai siguri producători de energie. În acest sens, la solicitarea prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, președintele PSD Gorj, Mihai Weber, a făcut parte din comisia care a elaborat Programul național de guvernare – pe componenta energie, unde a fost inserată clar necesitatea inițierii dialogului cu Comisia Europeană, de către Ministerul Energiei, în vederea amânării termenelor asumate în Planul de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia.
  • Atragerea fondurilor europene pe toate axele de finanțare, iar oportunitatea momentului o reprezintă Banii din Fondul de Tranziție Justă, care trebuie cheltuiți eficient. FTJ-ul reprezintă o șansă pe care județul Gorj nu o va rata. Datorită echipei de la Consiliul Județean, Gorjului i-a fost alocată cea mai mare sumă dintre cele șase județe incluse în programul de tranziție justă, respectiv 534 de milioane de euro.
  • Realizarea Drumului Expres Craiova – Târgu Jiu. În acest sens, se cunoaște că proiectul inițiat de președintele PSD Gorj, Mihai Weber, se află într-o fază avansată de execuție. În urma numeroaselor întâlniri de lucru la care acesta a participat, oficialii Ministerului Transporturilor au confirmat necesitatea construirii drumului care va pune Gorjul pe harta județelor cu infrastructură rutieră modernă, astfel că , până la finalul anului, lucrările la tronsonul Craiova-Târgu Jiu vor intra în execuție. Dacă mai este vreun dubiu pentru anumiți lideri politici, este cazul să se lămurească de faptul că acest tronson se va face
  • Construirea unui spital nou la Târgu Jiu, prinde contur. Obiectivul se află pe lista Ministerului Sănătății, fiind deja obținuți indicatorii economici și financiari. Conform proiectului, spitalul prevăzut cu 2S+P+8E+9R+ include și un heliport la ultimul etaj. Suma alocată construirii unității spitalicești se ridică la peste 735.000.000 de lei, construcție plus dotare și servicii medicale de calitate, iar banii provin de la Banca Europeană de Investiții, deoarece prin PNRR, Oltenia nu a beneficiat de nicio investiție noua în spitale, iar din această cauză gorjenii ar fi avut mult de suferit. Așadar, nevoia construirii acestui spital nu mai intră în discuție.

”Din cauza situației generate de problemele Complexului Energetic Oltenia, de criza economică de la nivel central, suprapuse cu vulnerabilitățile produse de conflictul din Ucraina, Gorjul traversează o perioadă dificilă, iar de modul în care va reuși să treacă peste aceste greutăți, ne facem responsabili cu toții. Îmi dau seama că este dificil pentru unii să se dezbrace de haina politică și să uite de ambițiile personale, dar este timpul să punem cu toții orgoliile la o parte și să ne stabilim ținte comune pentru a dezvolta Gorjul. Fac acest apel către toți factorii politici și administrativi, pe care îi rog să conștientizeze că dacă nu reușim să ne așezăm la aceeași masă și nu înțelegem că doar criticând facem foarte mult rău județului, Gorjul riscă să piardă oportunități importante. Echipa PSD Gorj are capacitatea de a pune mai presus de orice interesul gorjenilor și ne dorim ca același lucru să se întâmple și la celelalte formațiuni politice. În ceea ce ne privește, vom susține orice propunere bună venită din partea tuturor factorilor implicați, dacă este în interesul gorjenilor”, a declarat Mihai Weber, președintele PSD Gorj.