Campioanele Jocurilor Mondiale Special Olympics, premiate de DGASPC Gorj

1

Cele două tinere gorjence care au câștigat medalii de aur și argint la proba de aruncare a mini-suliței, la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin au fost premiate de conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj.

Campioanele au ajuns la Târgu Jiu în cursul zilei de marți, fiind întâmpinate cum se cuvine de conducerea DGASPC Gorj, care le-a oferit flori, atât fetelor cât și antrenoarei Letiția Stroia. Pe peronul Gării Târgu Jiu le așteptau și colegii lor de la Casa de tip familial Răchiți și de la Centrul de plasament din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale (CSCCNS) Târgu Jiu, servicii sociale aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Astfel că fetele au avut parte de o primire călduroasă, cu multe îmbrățișări și cuvinte de laudă.

De asemenea, conducerea DGASPC Gorj le-a invitat pe cele două campioane la sediul Direcției, pentru a le premia și a le felicita.

“Ne mândrim cu fetele noastre pentru că au reușit să urce pe podium la Berlin, obținând locurile I și II la aruncarea mini-suliței, astfel aducând la Târgu-Jiu medalii de aur și argint de la o competiție de nivel mondial. Iată dovada clară că și copii din sistemul de protecție POT! Reamintim faptul că Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin au participat 7.000 de sportivi din 190 de țări și s-au întrecut la 26 de sporturi. Competiția s-a desfășurat în perioada 17-25 iunie. Echipa României a fost formată din 31 de sportivi și 16 antrenori, staff tehnic și medic. Special Olympics este o competiție care încurajează incluziunea socială și implicarea activă a elevilor și profesorilor și ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte.”, a transmis DGASPC Gorj.